Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bűbájos boszorkák

2017.01.07

Nos ez a sorozat volt az első amely berobbantotta az azóta is töretlen fantasy műfajt.


A sorozat 1998. október 7. - 2006 május 21. közt futott külföldön (nálunk magyaroknál 2003. június 19. - 2006 október 3. a TV2 jóvoltából.) A maga 8 évadjával.


A történet három nővérről, a Haliwell lányokról szól, (Prue, Piper és Phoebe) akik megtudják, hogy boszorkányok. Élik mindennapjaikat és felfedezik az Árnyak-könyvét, ezáltal varázserőt is kapnak, majd célpontokká válnak.                                               A koncepció valós elemekkel van teliszőve, de feltűnnek mindenféle varázslatos lények is. A történet folyamán gyakorlatilag találkozhatunk szinte minden olyan misztikus, mágikus teremtménnyel, ami az emberi fantázia a történelem során megteremtett. (vámpír, lidérc, kobold, törpe, nimfa, warlock stb.) A fő ellenségek a démonok.

creditspic.jpg

Rengeteg speciális effektet tartalmaz a széria, ebből következik , hogy ezeket meg kellett teremteni, különösen azután amikor a 3.évad végén a legidősebb nővér Prudence életét veszti, és belép a képbe a titkos féltestvér Paige, aki egy fényőrző-boszorkány új képességeket hordozva magában.

Aaron Spelling -a sorozat írója- egy interjúban nyilatkozta, hogy az akkor még fejletlen technika miatt tömérdek mennyiségű pénzbe került egy-egy trükk a képernyőn. Sok ötletet, csak a saját fizetésük csökkentése árán lehetett megvalósítani, valamelyiket pedig egyáltalán nem.                                                             A történet kiforrása kezdetén még tényleg igazán fapados módszerek vannak alkalmazva, azonban a 8 év alatt nagyon szépen kifejlődött ezeknek a különleges elemeknek az alkalmazása. Nagyon ügyesen dolgozott a csapat!

A különleges sorozatnak ma is nagy a rajongótábora. Két hazai csatorna a FOX és a PRIME jelenleg is ismétli a sorozatot.

Egy kedves rajongó weboldalán egy csomó kulisszatitkot, valamint érdekességeket tudhatunk meg. Végezetül nézzük meg a sorozat szerintem legjobban sikerült effektjének az összes felbukanását két videóban, és ugorjunk a következő állomásra. (Vagy esetleg az utolsóra)

4x01.gif    3x01.gif        

 

 

2x13.gif                                                                                                                             

8x13.gif

 

 

 

 

 

 

 

 

piper-freeze.gif